ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ

Η λέξη στολή προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «στέλλω» που σημαίνει ντύνω-ενδύω-εξοπλίζω. Παράγωγο είναι και το ρήμα «στολίζω» το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα τη σημασία του. Η στολή στη σημερινή της έννοια υποδηλώνει ένα σύνολο ενδυμάτων με χαρακτήρα εμβλήματος το οποίο φέρουν συγκεκριμένες ομάδες ως διάκριση. Η στολή χρησιμεύει ώστε να διακρίνονται μεταξύ τους τα μέλη ιδίων ομάδων αλλά και να διακρίνονται από τρίτα άτομα. 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Η εξέλιξη των στρατιωτικών στολών ουσιαστικά ξεκίνησε από τις αυτοκρατορίες όπως οι Ρωμαίοι, οι Πέρσες, κ.α., οι οποίοι με τον πολλαπλασιασμό των ενόπλων που απασχολούσαν, συνειδητοποίησαν την ανάγκη παροχής ένδυσης και εξοπλισμού στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Προγενέστερα των μεγάλων αυτοκρατοριών δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να υποστηρίξουν τις μεγάλες προμήθειες υφάσματος για μεγάλες ανθρώπινες ομάδες και αναγκαστικά η παραγωγή ήταν ισχνή και ιδιαιτέρως δαπανηρή. 

Η στρατιωτική στολή απογειώθηκε σε ύφος και στυλ με τον Ναπολέοντα αρχές του 19ου αιώνα, καθώς μέσα από τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά ενδύματα εκδηλωνόταν ταυτόχρονα και μιας μορφής καλλιτεχνική έκφραση. Τέλη 19ου αιώνα όμως, τα πρωτότυπα καλύμματα κεφαλής και τις πρωτότυπες στολές αντικατέστησαν οι απλές και πρακτικές στολές με ουδέτερα χρώματα.
Η Ελλάδα ως κατεξοχήν ναυτική χώρα παρουσιάζει ενδιαφέρον στην εξέλιξη στις Στολές Πολεμικού Ναυτικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι Στολές Πολεμικού Ναυτικού άλλαξαν μορφή πολλάκις, προσπαθώντας το Ναυτικό να καθιερώσει μια ομοιόμορφη εμφάνιση για το προσωπικό και τους αξιωματικούς. Κάθε «στόλισμα» επάνω στη στολή (άγκυρες, ξιφίδια, σιρίτια, κ.α.) είχε την ιδιαίτερη κοινωνική σημασία αντανακλώντας ανάλογες παραδόσεις και αισθητικές αντιλήψεις. Ουσιαστικά γύρω στα 1890 καθιερώθηκε το ολόλευκο χρώμα στις θερινές Στολές Πολεμικού Ναυτικού, παρόλο που δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη πρακτικότητα.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ

Στο κατάστημά μας επί της οδού Αγ. Σπυρίδωνος 1, στον Πειραιά διαθέτουμε είδη απαράμιλλης ποιότητας και υψηλής αισθητικής στις Στολές Πολεμικού Ναυτικού σε πολύ οικονομική τιμή. Η ιστοσελίδα μας είναι πάντα ενημερωμένη για να σας εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή τον κατάλληλο ενδυματολογικό εξοπλισμό. Μπορείτε να εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να παραγγείλετε οτιδήποτε θελήσετε, αλλά και για να δείτε την τιμή στο είδος που επιθυμείτε. 

Μπορείτε να παραγγείλετε Στολές Πολεμικού Ναυτικού στην καλύτερη τιμή με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα μας www.filindra.gr
  • Τηλεφωνικά στο 210-4122744 τις εργάσιμες ημέρες & ώρες (Δευτέρα, Τετάρτη, 08:30-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:30 με 14:30 & 17:00 με 20:30, και Σάββατο 09:00-14:30)
  • Μέσω fax στο 210-4113246, συμπληρώνοντας το όνομά σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Από το κατάστημά μας τις εργάσιμες ημέρες & ώρες. Το κατάστημά μας βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και στη διεύθυνση Αγ. Σπυρίδωνος 1 (Τ.Κ. 185 35).