ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Το ανάλογο ντύσιμο για την ιστιοπλοΐα είναι και η προτεραιότητα στους ιστιοπλόους. Ποικίλια σε καιρικές συνθήκες που πρέπει κανείς να προβλέψει και το ανάλογο ντύσιμο. Η θερμοκρασία είναι απρόβλεπτη και δεν καθιστά εύκολα πολλές φορές τα θαλάσσια ταξίδια αν δεν έχεις την απαραίτητη ένδυση. Η χαμηλή θερμοκρασία, οι βοριάδες, οι Νοτιάδες, η υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν όσο και την θάλασσα τόσο και τον ιστιοπλόο.

Το ανάλογο ντύσιμο για την ιστιοπλοΐα είναι και η προτεραιότητα στους ιστιοπλόους. Ποικίλια σε καιρικές συνθήκες που πρέπει κανείς να προβλέψει και το ανάλογο ντύσιμο. Η θερμοκρασία είναι απρόβλεπτη και δεν καθιστά εύκολα πολλές φορές τα θαλάσσια ταξίδια αν δεν έχεις την απαραίτητη ένδυση. Η χαμηλή θερμοκρασία, οι βοριάδες, οι Νοτιάδες, η υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν όσο και την θάλασσα τόσο και τον ιστιοπλόο.
Την περίοδο του χειμώνα υπάρχει αστάθεια του καιρου, απότομες πτώσεις θερμοκρασίας, βροχές υγρασία, πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν μειονεκτικά τους ιστιοπλόους. Το ανθρώπινο σώμα διατρέχει αρκετούς κινδύνους, επείδη όλες οι αισθήσεις επιδεινώνονται με τις κρύο. Το σώμα ιδρώνει και ακόμα και αν δεν ιδρώσει υπάρχει η περίπτωση να βράχει από το θαλάσσιο νερό ή τις ασταμάτητες βροχές που καλπάζουν στις χειμερινές περιόδους. Υπάρχει ανάγκη για αδιάβροχο εξοπλισμό και κάτι ζεστό για να προστατεύεται έτσι το σώμα από τις αντίοξοες συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα. Ένα καλό ισχυροψύχειο θα προστατέψει τον ιστιοπλόο από τις βροχές καθώς και ένα ανάλογο jacket από τον παγωμένο καιρό γιατί θα διατηρεί ζεστό το σώμα του.
Οι κίνδυνοι δεν παύουν να υπάρχουν είτε όταν έρχοναι οι ποιο καλοκαιρινοί μήνες, κινδύνους που πρέπει να γνωρίζουν οι ιστιοπλόοι ώστε να μπορούν να αποφύγουν αχρείαστες περιπέτειες που μπορούν να καταστρέψουν τις μαγίκες ώρες της ιστιοπλοΐας . Οι θερμοκρασίες που θα συναντήσει ο ιστιοπλόος μπόρει να μην είναι τόσο χαμηλές όσο με αυτές του χειμώνα αλλα δεν σταματούν να είναι απρόβλεπτες και πάλι. Ο δυνατός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν θερμοπληξία κάτι το οποίο αν δεν προληφθεί με την κατάλληλη και προβλεπόμενη ένδυση να αποβεί θανάσιμο. Σημαντικό ρόλο παίζει πάλι όσο ο καιρός τόσο και η θάλασσα. Ένα αντιανεμικό προστατεύει τον ιστιοπλόο από τους ανέμους ενώ ένα αδιάβροχο κρατά στεγνό το ανθρώπινο σώμα.
Πλην όμως των άλλων στην ιστοοπλοία υπάρχει η καθημερινή ένδυση του ιστιοπλόου που αποτελείται από μια πληθώρα ειδών για τον ιστοπλόο απο T-Shirts, Polos και Bermudas εως Jackets & Windbreakers για να είναι ο κάθε ιστοπλόος και ποιο άνετος μες στο σκάφος και ταυτόχρονα να προβλέπει έτσι όσο και την σωματική του ασφάλεια τόσο και να εξασφαλίζει και το κομμάτι αρέσκειας απέναντι στην ανάλογη ένδυση που εκείνος θα επιλέξει ωστε να διασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο μαγικές μέρες ιστιοπλοΐας.

Επισκεφθείτε το κατάστημα μας FILINDRA και εξοπλιστείτε τώρα με όλα τα απαραίτητα.